Proces- og bygningsevaluering af Hillerød Street-Lab
Titel: Det kræver en landsby. Nyt hus til dynamiske og medskabende fællesskaber for unge
Emne: Aktivitetshus, social værdiskabelse, unge med særlige behov, evaluering, sociale mursten
Kunde: Hillerød Kommune
Projektperiode: 2025-
Siden 2017 har Foreningen Street-Lab i Hillerød eksisteret som et fællesskab for børn og unge forankret i sociale og kulturelle aktiviteter med afsæt i gadekultur og -idræt. Gennem årene har Street-Lab lejet sig ind i forskellige bygninger og dertilhørende udearealer på lånt tid.
Street-Lab er ikke en traditionel ungdomsklub med et fast ugeprogram, men en bredt forankret forening fokuseret på at involvere byens unge i meningsfulde fællesskaber gennem aktiviteter skabt af og for medlemmerne selv. Principperne bygger DIY, at alle bidrager og at alle kan være med.
Foreningen Street-Lab er sammen med Fonden for Frederiksborgcentret, Hillerød Kommune og Realdania i gang med at opføre en permanent facilitet i Hillerød om Street-Labs aktiviteter.
Carlberg er engageret af Street-Lab som rådgiver til at stå for en evaluering af, hvordan man skaber et permanent hus, som understøtter dynamiske aktiviteter med de unge brugere som de primære medskabere. Evalueringen udfolder sig i to spor. For det første et, der består af en procesevaluering, som indsamler og videreformidler proceserfaringer fra de primære aktører i forbindelse udviklingen af den nye bygning. For det andet et spor, der evaluerer de fysiske rammer, og som indsamler feedback fra brugerne efter ibrugtagning.
Det er en klar ambition at viden og erfaringer fra projektet skal videreformidles, så andre kan lære af erfaringer og inspireres til egne processer.
Vi ser frem til arbejdet og glæder os til at besøge Street-Lab!
Læs mere om sociale mursten her.