Ydelser

EVALUERINGER

Vi tror på en lærende og vidensbaseret tilgang til byggeri. Vi må derfor ikke lade os nøjes med tekniske 1. årsgennemgange. I stedet bør vi undersøge, hvordan byggerierne rent faktisk fungerer for brugerne. Fremmer boligerne et godt naboskab og et sundt liv? Understøtter skolen elevernes trivsel og læring? Hvad kan vi med fordel gentage og hvad bør vi undgå fremover?

  • Summative evalueringer

    Med valide metoder undersøger vi, om byggerier fungerer efter hensigten. Vi kortlægger målsætninger og sammenholder dem med brugernes oplevelser og vurderinger. Vi dokumenterer byggeriets sociale effekter - eksempelvis trivsel, adfærd, aktivitet, mental velbefindende, indeklimakvalitet og fællesskab.

  • Formative evalueringer

    Vi kortlægger brugernes oplevelser og faktiske adfærd i eksisterende byggerier, og bruger denne indsigt til at formulere præcise krav, ønsker og behov til nye fysiske rammer.

  • Participatoriske evalueringer

    Vi tager medarbejdere og brugere i hånden og hjælper dem med at finde sig til rette i nye fysiske rammer. Der skal reflekteres over forandringer og nye rutiner. Fysiske rammer skal justeres og tilpasses. Det kræver tid og gode processer at få alle til at føle sig hjemme.

PROGRAMUDVIKLING

Som det er tilfældet med det meste madlavning er resultatet af byggeprocesser også i høj grad afhængig af grundig forberedelse og en god opskrift. Vi hjælper bygherre med at blive skarpe på visionen, formulere strategien, lytte til brugerne og formulere relevante funktionskrav og designprincipper.

  • Byggeprogram

    I tæt samarbejde med bygherre, brugere og øvrige rådgivere udarbejder vi præcise byggeprogrammer. Vi tager afsæt i en grundig behovsanalyse og bygger videre på eksisterende viden inden for området.

  • Værdiprogram

    Når der ønskes et helt særligt innovativt fokus i byggeriet - eksempelvis på fællesskab, sundhed eller læring - kan disse visioner og målsætninger samles og præsenteres i et selvstændigt værdiprogram.

  • Procesledelse

    I stedet for at forsøge at gøre os uundværlige, så arbejder vi som rådgivere på at udvikle og styrke de organisationer og mennesker vi samarbejder med - og dermed gøre os selv overflødige.

STRATEGISK BYUDVIKLING

Byudvikling og arkitektur er ikke kun fænomener i sig selv, men først og fremmest stærke værktøjer, som vi kan bruge strategisk i kampen for en bedre verden. I Carlberg arbejder vi for et samfund, hvor mennesker oplever at være forbundet med naturen, med historien og med hinanden.

  • Strategisk byudvikling

    Vi bistår byer med at udforme arkitekturstrategier, arkitekturpolitik og udviklingsplaner. Vi sætter en ære i at være en konstruktiv kritisk sparringspartner med sans for at samle op og kondensere synspunkter, interesser og visioner.

  • Kampagnesekretariat

    Vi har solid erfaring med at drive komplekse og flerårige udviklingsprojekter med mange aktører. I tråd med tilgangen collective impact fungerer vi som backbone organisation, der koordinerer og samler en bred vifte af interessenter og aktører i arbejdet mod et fælles mål.

Nicolai Carlberg holder oplæg til Universel Designdag om inkluderende arkitekter

OPLÆG OG DEBAT

 

Vi stiller gerne op til debat, holder foredrag, modererer konferencer eller arrangerer studieture.

Tøv ikke med at give os et ring for en uforpligtende snak.